Postimees Kiievis: meeleavaldus valitsuse hoone ees möödus aktiivselt

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina opositsiooni poolehoidjad pidasid teel valitsuse hoone juurde kinni provokaatori (vuntsidega, ilma mütsita), kellelt võeti ära kivi.
Ukraina opositsiooni poolehoidjad pidasid teel valitsuse hoone juurde kinni provokaatori (vuntsidega, ilma mütsita), kellelt võeti ära kivi. Foto: Liis Treimann

Opositsiooni korraldatud meeleavaldusele Kiievis valitsuse hoone ette kogunes täna tuhatkond eurointegratsiooni poolehoidjat. Kõik olid aktiivsed, kuid rahumeelsed.

Kõlasid hüüdlaused «Azarov maha!», «Elagu Ukraina!». Lisaks karjuti, et «kes ei hüppa, on tibla» ja selle peale hüppasid kõik kokkutulnud õhku. Inimesed olid aktiivsed, kuid rahumeelsed.

Samas vastas asuva ülemraada hoone juures olid eriüksuse Berkut liikmed ja miilitsatöötajad. Ülemraada ja valitsuse hoone vahele jääv tänav oli ühest otsast miilitsabussidega blokeeritud.

Teel valitsuse hoone juurde jäi Postimehe reporterile ja fotograafile silma lokkis juustega mees, keda ümbritses rahvasumm ja kes karjus appi. Otseselt teda keegi ei löönud, kuid seal oli mõningat tõuklemist. Lähemal uurimisel selgus, et mehelt oli võetud ära tavaline kõnniteekivi, kuna opositsiooni toetajad kartsid, et tegemist võib olla provokaatoriga.

Ukraina siseministeerium avaldas eile teate, milles kutsus meeleavaldustes osalevaid inimesi üles mitte alluma provokatsioonidele, soovitades olla väga tähelepanelik. Väidetavalt oli ministeerium saanud teavet võimalike provokatsioonide kohta Ukraina ülemraada ja teiste riigiametite hoonete ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles