Euroopasse ennustatakse keskmisest soojemat talve

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopasse ennustatakse kesmisest soojemat talve
Euroopasse ennustatakse kesmisest soojemat talve Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise meteoroloogiafirma Thomson Reuters Point Carbon ennustuse kohaselt tuleb selle aasta talv Euroopas keskmisest soojem.

Detsembris võib olla keskmisest madalamaid temperatuure, kuid pärast aastavahetust temperatuur tõuseb ning on siis enamikul Euroopa aladel keskmisest kõrgem, edastab Reuters.

«On oodata, et selle aasta talv on enamjaolt keskmisest kõrgemate temperatuuridega. Sellel talvel ei ole pikki külmi perioode nagu mitmel varasemal aastal,» sõnas meteoroloog George Müller.

Müller lisas, et Põhja-Euroopas võivad jaanuari temperatuurid olla detsembri omadest madalamad.

Ka USA Weather Service International (WSI) meteoroloogiateenistus ennustas samuti enamikele Euroopa aladele keskmisest soojemat talve.

Euroopa keskmiselt pikkade ilmaennustuste keskus (European Centre for Medium-Range Weather Forecasts – ECMWF) avaldas novembris pika perioodi ennustuse, mille kohaselt Euroopa aladel on selle aasta talv 70 - 80 protsendi tõenäosusega keskmisest soojem.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles