Rünnakus Jeemeni kaitseministeeriumile hukkus 52 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnak kaitseministeeriumile Jeemenis.
Rünnak kaitseministeeriumile Jeemenis. Foto: SCANPIX

Jeemeni pealinnas Sanaas hukkus neljapäeval rünnakus kaitseministeeriumi hoonekompleksile vähemalt 52 ja sai viga 167 inimest, teatasid võimud.

Ohvrite hulgas on kaks saksa ja kaks vietnami arsti, kaks filipiini medõde ja veel üks medõde Indiast, vahendas uudisteagentuur Saba julgeolekukomitee avaldust.

«Suitsiidipommar rammis lõhkeainelastis autoga ministeeriumikompleksi läänepoolset sissepääsu,» ütles kõrge julgeolekuametnik. «Sellele järgnes teine auto, milles viibijad avasid tule  kompleksi hoonete pihta,» lisas ta.

Baba al-Yamani linnaosa serval asuva kompleksi kohal võis pealtnägijate sõnul näha suuri suitsupilvi ning kuulda oli tulistamist.

Ministeeriumi andmeil hõivasid relvastatud isikud kompleksis asuva haigla, kuid julgeolekujõududel õnnestus see tagasi võtta. Rünnaku ajal sattusid valitsusjõud tule alla ka väljaspool kompleksi.

Jeemenis on viimasel ajal toime pandud mitmeid rünnakuid kõrgetele sõjaväelastele ja teistele ametiisikutele. Rünnakute taga arvatakse olevat Araabia poolsaare Al-Qaeda, mida Washington peab terrorivõrgustiku kõige ohtlikumaks haruks.

Jeemenis on pärast veteranpresidendi Ali Abdullah Saleh' kukutamist mullu veebruaris käimas raske poliitilise ülemineku periood. Üleminek peaks kulmineeruma uue põhiseadusega ning valimistega 2014. aasta veebruaris, kuid sel teel on endiselt mitmeid takistusi.

Taas on hakanud kõlama hääled riigi kunagi iseseisva lõunaosa lahkulöömiseks ning Põhja-Jeemenis jätkuvad kokkupõrked šiiamässuliste ja sunniitide vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles