Ashton: Euroopa turvalisemaks muutmine nõuab koostööd

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catherine Ashton.
Catherine Ashton. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välis- ja julgeolekupoliitika kõrgema esindaja paruness Catherine Ashtoni sõnul tuleb teha koostööd, et tagada Euroopa turvalisus ja stabiilne areng.

«Me peame tegema koostööd, et tulla toime praeguse aja uute ohtude ja probleemidega, näiteks rahvusvahelise terrorismi, inimkaubanduse ja piiriülese organiseeritud kuritegevusega,» ütles mullu ELi esidiplomaadiks tõusnud Ashton pärast seda kui Euroopa Komisjon avalikustas oma naabruspoliitika eesmärgid tulevasteks aastateks, teatas eurokomisjon oma uudiskirjas.

«Samuti peame ühendama oma jõud, et lahendada tülisid ja konflikte, mis endiselt takistavad mõne meie regiooni arengut,» lisas Euroopa Komisjoni asepresident Ashton, kelle sõnul on viie aasta eest vastu võetud ELi naabruspoliitika olnud edukas, kuid eesmärkide saavutamiseks on veel palju teha.

Ühenduse naabruspoliitika hõlmab 12 riiki ning selle eesmärgiks on suurendada kõikide osalejate stabiilsust, turvalisust ja heaolu, viies ellu demokraatlikke reforme ning tagades parema juurdepääsu ELi ühisturule. Tihedamat koostööd tehakse ka keskkonnakaitsealal ning energeetika-, transpordi- ja rändeküsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles