Ukraina opositsioonipartei: Saakašvili esineb laupäeval Kiievis meeleavaldusel kõnega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia ekspresident Mihheil Saakašvili.
Gruusia ekspresident Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Hiljuti Gruusia presidendiametist lahkunud Mihheil Saakašvili esineb laupäeval Kiievi Iseseisvuse väljakul opositsiooni meeleavaldusel kõnega, teatas Ukraina opositsioonierakond UDAR reedel.

«Me saame ametlikult teatada, et Gruusia endine president Mihheil Saakašvili toetab laupäeval Iseseisvuse väljakul ukraina rahvast ja selle tulevikku,» ütles UDARi liige Maria Ionova ajakirjanikele.

Meeleavaldust kavatsevad laupäeval ja pühapäeval külastada ka Euroopa Parlamendi Euroopa Rahvapartei (EPP) fraktsiooni esindajad, nende seas europarlamendi endine poolakast president Jerzy Buzek.

Protestid pealinnas Kiievis, läänepoolses Lvivis ja mujal vallandas president Viktor Janukovõtši otsus loobuda viimasel hetkel assotsiatsioonileppest Euroopa Liiduga, mida valitsus põhjendas vajadusega taastada kaubandussuhted Venemaaga.

Olukorda pingestas nädalavahetusel rahumeelsete demonstrantide jõuga laialiajamine. Siseminister Vitali Zahhartšenko on keelanud seejärel oma alluvatel meeleavaldajate vastu jõu kasutamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles