Meeleavaldajate rahustamiseks Tamperes võtsid politseinikud kinni 28 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politseiamet

Vägivallatsemine Soome iseseisvuspäeval võttis öö jooksul hoo maha, Pirkanmaa politseinikud pidasid seoses meeleavaldustega kinni 28 inimest.

Kinnipeetuid kahtlustatakse muu hulgas kahjude tekitamises ja ametivõimudele vastuhakkamises.

Öösel meeleavaldusi enam polnud – oli suhteliselt rahulik, kinnitati politseist Ilta-Sanomatele.

Tampere-talos toimunud pidustuste tõttu suletuna olnud Kalevantie ja Yliopistonkatu avati liiklusele kesköö paiku.

Täna hommikul pärast valgemaks minemist hakkas aga lumehangest silma Soome lipp, mida oli põletatud. Riigilipu rikkumine ja teotamine on kuritegu, mille eest võib vastavalt seadusele karistada rahatrahviga.

Meeleavaldajad tulistasid 6. detsembri õhtul politseinike pihta ilutulestiku rakette, loopisid korrakaitsjaid värviga ja lõhkusid ära Stockmanni kaubamaja aknad. Lisaks lõid nad politseinikke hokikeppidega, lõhkusid parkimismõõdikuid ja tagusid autosid.

Politseist kinnitati, et meeleavaldajate agressiivsus üllatas politseinikke. Kuigi selleks oldi valmis, ei osatud niisugust vägivallatsemist oodata.

Kuna presidendiloss on remondis, siis korraldati pidulik vastuvõtt Tamperes. Selle teleülekannet jälgis tipphetkel ehk kella 19 paiku 2,045 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles