Politsei: Tamperes märatses anarhistlik röövlijõuk

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome ratsapolitsei
Soome ratsapolitsei Foto: Soome politseiamet

Pirkanmaa politsei ülemkomissar Harri Nojonen kirjeldas Tamperes märatsenud inimesi röövlijõuguna, kelle eesmärgiks oli tungida Tampere-talosse ja ohustada peokülaliste elu ning tervist.

Ülemkomissari kinnitusel tegutsesid politseinikud plaanipäraselt ja vaoshoitult, vahendas iltalehti.fi. Lisaressursse polnud vaja kasutada.

Jõuk ründas politseinikke ja nende hobuseid jäähokikeppidega. Viga sai kolm politseinikku, kellest kaks viibivad nüüd haiguslehel. Peamised vigastused tekkisid hokikeppidega saadud löökidest näkku, käsivarde ja keresse.

Lisaks sai lahtise haava üks politseihobune.

Komissar Petri Burmoi Pirkanmaa politseist rääkis, et 28 kinnipeetu ülekuulamine jätkub täna. «Kaalutakse ka võimalikku vahistamist,» lisas ta.

«Põhiosa kinnipeetutest olid märkimisväärselt purjus,» rääkis Burmoi.

Piirkonna politseiülema Markku Luoma nimetas vägivallatsemist Soome ühiskonnas erakordseks. «Politseinikud andsid nõu, jagasid käske ja soovitusi ning seda enne füüsilist sekkumist, kumminuiasid ning koeri ja pipragaasi,» rääkis ta.

Luoma sõnul pole keegi tahtnud mässu korraldamise eest vastutust võtta. «Organisaatorid on tahtnud jääda tahaplaanile,» tõdes ta.

Eileõhtusel meeleavaldusel Tamperes osales umbes 250 inimest. Valdava osa moodustasid Helsingist ja Tamperest pärit anarhistid.

Soome tähistas 6.detsembril iseseisvuspäeva, kuid kuna Helsingis asuv presidendiloss on remondis, siis viidi pidulik vastuvõtt ja kontsert läbi Tamperes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles