Minister Tamperes toimunust: purjus noorte märatsemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politseiamet

Soome kultuuriminister ja vasakliidu juht Paavo Arhinmäki ei kiida heaks iseseisvuspäeval vägivallatsemiseni viinud sündmusi.

«Süüdimõistmine kuulub kohtu pädevusse. Minu arvates ei tohi nii tegutseda. Mingeid teemasid, kui neid üldse oli, esile ei kerkinud,» rääkis ta Helsingis Ilta-Sanomatele.

Arhinmäki arvates oleks mürgeldajatel olnud hea võimalus teha end kuuldavaks. «Seal oli võimalik tulla oma sõnumiga välja, kuid nüüd ei tea keegi, miks nad seal kokku tulid. Pigem oli see purjus noorte räuskamine, kui mingi sõnumi esile toomine,» rääkis ta.

Pirkanmaa politsei nimetas meeleavaldajaid röövlijõuguks. Seda, kas poliitik ühineb selle nägemusega, uuris Ilta-Sanomat ka Arhinmäkilt.

«Ma ei tea, kes seal olid. Ma ei näinud kõike pealt,» ütles ta ja lisas, et iseseisvuspäeval tähistatakse sõnavabadust ja õigust avaldada meelt.

«Meeleavaldused peavad leidma aset nii, et keegi füüsiliselt viga ei saa. Kui läheb märatsemiseks, siis ununeb aga kõik ära.»
Politsei andmetel kogunes Tamperes eile meelt avaldama ligi 250 inimest. Üritus muutus vägivallatsemiseks, mille käigus näiteks lõhuti aknaid ja loobiti politseinikke värviga. Korravalvureid ja nende hobuseid rünnati aga hokikeppidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles