Somaalia piraadid hõivasid Kreeka kaubalaeva

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenevad Somaalia piraadid Adeni lahes.
Põgenevad Somaalia piraadid Adeni lahes. Foto: SCANPIX

Somaalia piraadid kaaperdasid eile Adeni lahes Libeeria lipu all seilava Kreeka omanikfirmale kuuluva kaubalaeva, mille pardal on 23 meeskonnaliiget.

Eleni P operaatorfirma Eurobulki esindaja Marcos Vassilikose teatel vedas Ukrainast Hiinasse teel olnud alus rauamaaki, kuni piraadid laeva pihta tule avasid ja tekile tungisid. Esialgsetel andmetel siiski ükski meeskonnaliige viga ei saanud, vahendas BBC.

Vassilikose sõnul kuuluvad laeva meeskonda 19 filipiinlast, kaks kreeklast, ukrainlane ja rumeenlane.

Teisipäeval vabastasid piraadid kahe kuu eest kaaperdatud 11 000 tonni kaaluva Bermuda lipu all seilava kaubalaeva Talca, pärast seda kui olid saanud selle eest lunaraha. Reutersi andmetel tuli omanikfirmal laeva eest välja käia 2,5 miljonit dollarit.

Praegu on piraatide käes vähemalt 20 välismaist alust üle 370 meeskonnaliikmega.

Piraatide tegevust ei suuda ohjeldada ka Somaalia rannikuvetes, Aafrika idarannikul ja India ookeanil patrullivad euroliidu liikmesmaade ja paljude teiste riikide sõjalaevad, mille eesmärk on julgeoleku tagamine ning regiooni läbivate kauba- ja reisilaevade saatmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles