Tamperes möllanud mees: jõin viina ja ilkusin politseinikega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Soome politseiamet

Iseseisvuspäeva tähistamise ajal Tamperes puhkenud märulis võeti kinni ka 21-aastane Pete, kelle politseinikud lasid täna vabaks ja andsid talle lisaks ka trahvikviitungi.

Noor mees peab politseinikele vastuhaku eest maksma 60 eurot trahvi, vahendas Ilta-Sanomat.
«Ma ei teinudki muud, kui jõin viina ja ärritasin politseinikke,» jutustas ta ja lisas, et kavatseb trahvi ära maksta.

Pete ise aknaid ega autosid ei lõhkunud. «Ma ei saanud midagi sellist teha, kuna mind toodi nii vara siia (politseijaoskonda, IS),» selgitas ta.

Pete kinnitas, et tema pole mingi anarhist, vaid pigem Põlissoomlaste toetaja. Oma sõnul ei teinud ta midagi halba, ka ei teinud ta kellelegi viga.

Tamperest pärit gümnasist Aleksi ei kahetse juhtunut, kuid tunnistab, et olukord väljus veidi kontrolli alt. Ta oli üks esimestest, kes hommikul vabaks lasti, vahendas Iltalehti.

«Kambris oli kitsas. Meid oli seal palju. Läksin Tampere-talo juurde meelt avaldama. Ega eliit üksi ei saa pidutseda, see peaks olema rohkem nagu kogu rahvale,» jutustas ta.

«Ma olin koos sõpradega, mingil hetkel muutus olukord päris hirmutavaks. Politseihobune kukkus või tabas kuidagi mu tuttavat. Mulle lasti pipragaasi, kuid mingil moel õnnestus siiski selg pöörata,» jutustas Aleksi, hoides käes õllepurkidega kilekotti.

«Tegime seda, mida oli vaja teha. See oli päris karm kogemus. Käed väänati selja taha ja pani raudu. Mind viidi politseiautosse ja toimetati seejärel ööseks jaoskonda. Seal (meeleavalduse toimumispaigal, IL) oli kõva lärm ja politseil tegutses üsna vägivaldselt,» jutustas nooruk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles