Opositsioon andis Janukovõtšile valitsuse laialisaatmiseks 48 tundi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooni poolehoidjad täna Kiievi kesklinnas.
Opositsiooni poolehoidjad täna Kiievi kesklinnas. Foto: SCANPIX

Ukraina opositsioon andis president Viktor Janukovõtšile 48 tundi selleks, et saata laiali peaministri Mõkola Azarovi juhitav valitsus.

Niisuguse nõudmisega tuli avalikkuse ette Batkivštšina ridadesse kuuluv rahvasaadik Sergei Pašinski, vahendas Ukrainskaja Pravda (UP). Pašinski astus kolonni eesotsas, kui see oli teel Iseseisvuse väljakult presidendikantselei hoone juurde.

Lisaks sellele tuli opositsioon välja nõudmisega vabastada poliitvangid ja võtta vahi alla siseminister Vitali Zahhartšenko.

Juhul kui neid ei täideta, siis ähvardas opositsioon blokeerida Janukovõtši Novõje Petrovtsõ asulas (Kiievi oblast Võšgorodi rajoon) asuva residentsi.

Uudisteportaali Korrespondent.net andmetel rajavad opositsiooni poolehoidjad barrikaade Gruševskaja tänavale valitsuse hoone lähistele. Nende kinnitusel kestab aktsioon seni, kuni valitsus otsustab tagasi astuda. Meeleavaldajate seas on palju paremäärmusliku Svoboda (Vabadus) aktiviste, kuid kõik käituvad siiani rahulikult.

UNIANi korrespondendi sõnul on seal vähemalt kaks tuhat meeleavaldajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles