Ukraina opositsiooniaktivist: miilits ründab meie tänavatõkkeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi tänavatele jõudis täna sadu siseministeeriumi eriüksuslasi.
Kiievi tänavatele jõudis täna sadu siseministeeriumi eriüksuslasi. Foto: SCANPIX

Miilitsad jooksevad tormi Ukraina opositsiooni poolt Kiievisse püstitatud barrikaadidele, teatas esmaspäeval opositsioonilise Vabaduspartei juht Olehh Tjagnibok.
 

«Meie tõketele joostakse tormi,» kinnitas Tjagnibok rahvusliku vastupanuliikumise peakorteris pressikonverentsil.

AFP korrespondendi teatel sundis Ukraina miilits Kiievi südalinnas valitsushoonet blokeerinud meeleavaldajad hoone juurest eemale tõmbuma. Eriüksuste sekkumise järel kutsusid opositsioonilised seadusandjad meeleavaldajaid suunduma Iseseisvuse väljakule.

Opositsioonilise Batkõvštšina (Isamaa) fraktsiooni juht Arseni Jatsenjuk kinnitas, et miilitsad ründasid piketeerijaid.

«Meie seisukohad pole muutunud. Me ei peksa miilitsaid, me ei kasuta jõudu, meil ei ole relvi,» ütles Jatsenjuk, hoiatades, et kui võimud otsustavad jõudu kasutada, on sellel ettearvamatud tagajärjed.

Siseministeeriumi eriväed soovivad opositsiooniliidrite sõnul vabastada juurdepääsu Bankovskaja tänavale, et teha tee vabaks president Viktor Janukovõtšile.

«Mis puutub tänavate vabastamisse Viktor Janukovõtšile läbipääsu võimaldamiseks, siis on nii, nagu oleme öelnud: Piketid toimuvad kogu Kiievis, kuid kõik võivad jalgsi tööle minna. Nii läks tööle valitsus ning USA välisministri asetäitjaga kohtumiseks tuleb ka presidendil jalgsi minna,» ütles Jatsenjuk.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles