Ukraina miilits jooksis tormi opositsioonierakonna peakorterile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriüksus Berkut piiras täna sisse meeleavaldajate peamised kogunemiskohad Kiievis.
Eriüksus Berkut piiras täna sisse meeleavaldajate peamised kogunemiskohad Kiievis. Foto: SCANPIX

Ukraina miilitsa eriüksus Berkut jooksis täna õhtul tormi vangistatud opositsiooniliidri Julia Tõmošenko Batkivštšõna erakonna Kiievi peakorterile, teatas partei esindaja.

«Berkut hõivas Batkivštšõna peakorteri Kiievis,» teatas erakonna kõneisik Marina Soroka Facebookis. «Nad murravad uksi maha.»

Kiyev Posti teatel viibis rünnaku ajal erakonna ruumides ka üks nende kaastööline, kelle andmetel tungisid sisse relvastatud ja maskides mehed, kes võtsid kaasa erakonna serveri.

Hiljem kinnitas siseministeerium Kyiv Posti andmetel, et erakonna ruumides tõepoolest käidi, ent selleks oli korrakaitsjatel kohtuorder ning server võeti kaasa seoses kahe kriminaalasjaga, millest üks puudutab pettust ning teine võimu kuritarvitamist. Samuti olevat siseministeeriumi teatel politsei poole pöördunud kodanikud, kelle andmetel asub erakonna aadressil ettevõte, mille valduses on illegaalselt omastatud arvuteid ning riistvara.

Ministeeriumi sõnul konfiskeeriti hoonest arvutid ja dokumendid juurdluse asitõenditena.

Kiievi miilits lükkas erakonna teate esialgu tagasi. «Ei Kiievi miilits ega Berkut ole korraldanud Batkivštšõna ruumides mingeid operatsioone,» kinnitas Kiievi miilitsa esindaja Olga Bilõk.

Batkivštšõna (Isamaa) on üks kolmest Ukraina suurest opositsioonierakonnast, mis juhivad praegu massimeeleavaldusi ning nõuavad valitsuse kohest tagasiastumist. Erakonna liige on ka vangistatud ekspeaminister Julia Tõmošenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles