Dombrovskis: uut valitsust Läti sel aastal ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti senine peaminister Valdis Dombrovskis.
Läti senine peaminister Valdis Dombrovskis. Foto: Margus Ansu

Läti peaministri kt Valdis Dombrovskis rääkis riigitelevisioonile antud intervjuus, et kuna president Andris Bērziņš ei nimetanud eelmisel nädalal peaministri kandidaati, siis lükkub uue valitsuse ametisse kinnitamine uude aastasse.

Dombrovskise (Ühtsus) sõnul on praegu kõige olulisem see, et riigipea nimetaks inimese, kes hakkaks uut valitsust moodustama, vahendas LETA.

«Kõik toimub reeglite järgi – kerkivad esile kandidaadid, viiakse läbi konsultatsioone, püütakse leida lahendusi. Kokkulepe koalitsiooni võimaliku koosseisu osas on juba olemas,» jutustas ta.

Uute ministriportfellide jaotuse kohta ütles Dombrovskis, et selle küsimuse otsustab juba uus valitsusjuht.

President Bērziņš alustas täna seimis esindatud parteidega teist konsultatsioonivooru.

4. detsembril oli riigipea lükanud tagasi kõik kolm paremtsentristliku Ühtsuse esitatud peaministrikandidaati - kaitseministri Artis Pabriksi, eurosaadiku Krišjānis Kariņši ja endise kultuuriministri Ints Dālderise.

Dombrovskis võttis endale poliitilise vastutuse 21. novembril Riia Maxima varingus, kus hukkus 54 inimest ja pani ameti 27. novembril maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles