Nuland: Ukrainal on võimalus muuta olukorda demokraatlikul viisil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisministeeriumi Euroopa ja Euraasia asjade sekretär Victoria Nuland koos USA Ukraina suursaadiku  Geoffrey Pyattiga (paremal) Kiievis Iseseisvuse väljakul täna.
USA välisministeeriumi Euroopa ja Euraasia asjade sekretär Victoria Nuland koos USA Ukraina suursaadiku Geoffrey Pyattiga (paremal) Kiievis Iseseisvuse väljakul täna. Foto: SCANPIX

USA välisministeeriumi Euroopa ja Euraasia asjade sekretär Victoria Nuland rääkis pärast kohtumist Ukraina presidendi Viktor Janukovõtšiga, et tekkis mulje, mida riigipea teab ja mida tuleb teha.

Ukrainal on veel võimalus muuta olukorda demokraatlikul teel, vahendas UNIAN.

«Andsime selgelt mõista, et meie (Ameerika Ühendriikide, PM) arvates on olemas võimalus ja tee Ukraina euroopaliku tuleviku päästmiseks. Ja me tahaks näha, et president hakkab selles suunas liigutama,» rääkis Nuland, kui tegi kahetunnisest kohtumisest ajakirjanikele kokkuvõtte.

Tema sõnul nõuab see otsekoheseid abinõusid julgeoleku vallas, lisaks on vaja taastada läbirääkimised Euroopaga ja Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF). «See kõik on aga võimalik,» lisas ta.

Nuland rõhutas, et Ukraina rahvas peab teadma, et USA toetab neid inimväärikuse, majandustervise ja tihedate Euroopa-sidemete otsingutel.

Välisministeeriumi Euroopa ja Euraasia asjade sekretäri sõnul oli Janukovõtšiga toimunud kohtumine keeruline, kuid realistlik. «Ma andsin talle väga selgelt mõista, et see, mis leidis siin öösel aset, on täiesti vastuvõetamatu kaasaegses demokraatlikus Euroopa ühiskonnas ja riigis.»

Nuland kinnitas, et tal tekkis pärast kohtumist oma mulje ja ta loodab, et Janukovõtš teab, mida ta peab tegema. «Kogu maailm jälgib seda. Me tahame, et Ukraina saaks omale parema tuleviku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles