Ajakiri Time valis aasta inimeseks paavst Franciscuse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakiri Time valis paavst Franciscuse aasta inimeseks.
Ajakiri Time valis paavst Franciscuse aasta inimeseks. Foto: SCANPIX

Ajakiri Time teatas täna, et valis aasta inimeseks paavst Franciscuse, tuues põhjenduseks, et oma üheksa ametis oldud kuuga on temast saanud katoliku kiriku südametunnistuse hääl.

«Paavstluse paleest tänavatele toomise, maailma suurima kiriku enda sügavaimate vajadustega silmitsi seisma sundimise eest ning kohtumõistmise ja armulikkuse tasakaalustamise eest on paavast Franciscus Time'i Aasta Inimene,» kirjutas toimetaja Nancy Gibbs.

«Harva on uus mängija maailmaareenil püüdnud nii lühikese ajaga nii palju noorte ja vanade, usklike ja küünikute tähelepanu kui paavst Franciscus.»

Ajakiri kirjutas, et üheksa ametis oldud kuuga on uus paavst tõusnud kaasaegsete olulisemate arutelude keskmesse, tegeledes vaesuse ja rikkuse, õigluse ja õigusega, läbipaistvuse, kaasaegsuse, globaliseerumise, naiste rolli, abielu tähenduse ja võimu ahvatlustega.

Paavsti järel jäi teisele kohale USA julgeolekuagentuuri NSA saladokumentide lekitaja Edward Snowden, kes viibib praegu endiselt Venemaa, kus talle lubati aastaks asüüli. Snowdeniga tegi Time elektronkirja teel eksklusiivintervjuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles