Damaskus sarjas Pärsia lahe riike Süüria konflikti sekkumise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürlased president Bashar al-Assasdile ustavate vägade rünnaku järel Nabaki linnas purunenud klaasidega autos.
Süürlased president Bashar al-Assasdile ustavate vägade rünnaku järel Nabaki linnas purunenud klaasidega autos. Foto: SCANPIX

Süüria valitsus sarjas täna Pärsia Lahe Koostöönõukogu (GCC) riike riigis lõõmavasse konflikti sekkumise eest ning mõistis hukka nõukogu agiteeriva retoorika.

Süüria välisministeerium tegi avalduse pärast seda, kui GCC kutsus välisjõude oma vägesid konfliktist välja tõmbama ning teatas, et president Bashar al-Assad ei tohiks Süüria tulevikus mingit rolli mängida.

«[Ministeerium] mõistab karmilt hukka nõukogu Süüriat puudutava avalduse agiteeriva retoorika, eriti seetõttu, et nõukogusse kuuluvad riigid [...] toetavad ja praktiseerivad terrorismi,» seisis avalduses.

«Täna Kuveidi tippkohtumisel osalenud riigid ja esmajoones just Saudi režiim on suuresti aidanud kaasa süüria inimeste tapmisele ja nende riigi hävitamisele,» kirjutas ministeerium. «Nende kurvastus süüria rahva kannatuste pärast ei ole midagi muud kui krokodillipisarad.»

Pärsia lahe riigid ning teiste seas näiteks Katar ja Saudi Araabia toetavad tugevalt Assadi valitsuse vastast ülestõusu ning Damaskus neid terroristide toetamise eest arvustanud ka varem.

Kuut Pärsia lahe kuningriiki ühendav GCC kutsus kaks päeva kestnud Kuveidi tippkohtumise järel kõiki välisjõude oma vägesid Süüriast välja viima, pidades selgelt silmas Liibanoni šiialiikumise Hizbollah ning Iraagi relvarühmituste võitlejaid, kes Süüria režiimivägesid toetavad.

Lisaks süüdistas nõukogu Assadi valitsust genotsiidi toimepanemises ning avaldas toetust opositsiooni nõudmisele, et Assad Süüria üleminekuvalitsuses rolli mängida ei tohi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles