Mandela mälestusteenistusel osalenud viipekeeletõlk on skisofreenik

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nelson Mandela mälestusteenistusel osalenud viipekeeletõlk, kelle liigutustel puudus igasugune tähendus, on skisofreenik.

Thamsanqa Jantjie (34) rääkis Lõuna-Aafrika meediale, et hakkas kuulma hääli ja nägema hallutsinatsioone, vahendas BBC.

Memoriaalteenistusel osalenud kurdid kinnitasid, et mehe näidatud käemärgid olid jama ja süüdistasid teda pettuses.

Jantjie töötab oma sõnul vanemtõlgi ametikohal firmas SA Interpreters. Mandela mälestusteenistusel pidi ta seisma sõnavõtjate, näiteks USA president Barack Obama ja Mandela lapselapsed, kõrval ja tegema nende sõnavõtu arusaadavaks kuulmispuudega inimestele.

Tema tegevust vaatasid teleri vahendusel pealt miljonid inimesed.

Thamsanqa Jantjie tunnistas, et ürituse ajal tähelepanu hajus ja ta hakkas oma peas kuulma hääli. «Ma ei saanud midagi teha. Olin üksinda väga ohtlikus olukorras,» jutustas ta Johannesburgi ajalehele Star.

«Ma püüdsin ennast kontrollida ja mitte näidata kogu maailmale, mis minuga juhtus. Mul on väga kahju. See oli olukord, mis mind lihtsalt tabas.»

Raadiojaamale Talk Radio 702 rääkis ta aga, et oli oma sooritusega väga rahul. «Ma arvan, et olin viipekeele meister.»

Lõuna-Aafrika Vabariigi kunagine president Nelson Mandela suri 95-aastasena eelmisel neljapäeval. Tema matused on 15. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles