Lennuõnnetuse üle elanud poiss võib kodumaale pääseda sel nädalal

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
9-aastane Ruben Van Assouw Tripoli haiglas
9-aastane Ruben Van Assouw Tripoli haiglas Foto: SCANPIX

Liibüas juhtunud lennuõnnetuses ainsana elu jäänud Hollandi poiss võib saada kodumaale juba sel nädalavahetusel.


Päästjad leidsid 9-aastase Ruben Van Assouw oma lennukiistme küljest elusana siis, kui nad kammisid läbi lennuki rususid, vahendas AP.

Rubeni ema, isa ja 11-aastane vend olid lennukatastroofi 103 ohvri hulgas.

Tripoli haigla ortopeed doktor Sadig Bendala rääkis, et poiss võib kodumaale naasta kõige varem homsest. «Olukord on stabiilne. Temaga on OK. Midagi pole halvemaks läinud. Tema edusammud on olnud päris head.»

Lapse jalustrabav pääsemine võis olla tingitud mitmest asjaolust, muu hulgas ka tema istekoha asukohast lennukis. Bendala sõnul võis jumal tahta, et laps elaks siiski kauem.

Tripoli haigla arstid tegid tema jalgadele nelja ja poole tunni jooksul mitu operatsiooni. Poisi tädi ja onu sõitsid Hollandist Liibüasse ning kiirustasid lapse juurde haiglasse.

Poisike rääkis telefonis Hollandi ajalehele De Telegraaf antud intervjuus, et ta ei mäleta juhtunust mitte midagi. «Ma tahan ennast pesta, riidesse panna ja ära minna,» lisas ta.

Intervjuu vihastas Hollandi ametivõime, kuna välisministeerium oli palunud meedial austada lapse privaatsust ja mitte võtta ühendust tema lähedastega, vahendas Hollandi riiklik ringhääling NOS.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles