Põhja-Korea materdas hukatud Kimi tädimeest ülikarmide sõnadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Korea liidri eile hukatud tädimeest Jang Song-Thaeki nimetati täna kõigi aegade suurimaks reeturiks. Lisaks kirjutas riiklik uudiseagentuur KCNA, et Jang oli koerastki hullem.

Jang hukati eile pärast seda, kui sõjaväekohus oli ta riigipöördekavatsuse tõttu süüdi mõistnud. Laialt on levinud arvamus, et just Jang andis praegusele Põhja-Korea juhile Kim Jong-unile nõu, kui võim talle 2011. aastal üle anti.

Nüüd kirjutas KCNA, et Jang ajas oma kombitsaid kõigisse riigi asjadesse. Üllatuslikult tunnistati uudises ka seda, et riigi elanikud elavad näljas ja vaesuses, süüdi olevat selles olnud aga Jang.  

Lõuna-Korea avaldas šokeeriva hukkamise pärast muret. «Valitsus tunneb Põhja-Korea viimaste arengute üle sügavat muret ja jälgib olukorda tähelepanelikult,» teatas Lõuna-Korea ühendamisministeerium oma avalduses.

Avaldus tehti pärast seda, kui Lõuna-Korea ministrid olid julgeolekuküsimuste arutamiseks kohtunud. Ministrid arutasid Jangi hukkamist ja selle võimalikke mõjusid Põhja-Korea tulevikule ja suhetele Lõuna-Koreaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles