Jeemenis tabas droonirünnak pulmarongkäiku

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni peigmehed ülemöödunud kuul Sanaas toimunud massilaulatusel.
Jeemeni peigmehed ülemöödunud kuul Sanaas toimunud massilaulatusel. Foto: SCANPIX

Jeemenis tabas droonirünnak pulmarongkäiku ning surma sai vähemalt 17 inimest, teatasid täna meedikud ja julgeolekuallikad täna.

Mõnda Radaa linna lähedal toimunud rünnakus surma saanud inimest kahtlustati Al-Qaeda liikmeks olemises, kuid ülejäänud surmasaanud olid ilma igasuguste džihadistlike sidemetega tsiviilisikud, ütles julgeolekuallikas uudisteagentuurile AFP.

Julgeolekuallika sõnul kuulus enamik surmasaanuid Al-Taysi ja Al-Ameri klannidesse, kes olid pulma suundumas. Allikas täpsustas, et üks rakett tabas otse sõidukit, kus oli vähemalt kümme inimest. Teine rakett tabas maad konvoi lähedal.

Öö jooksul kerkis surmasaanute arv 17ni. Nende hulgas olid Saleh al-Tays ja Abdullah al-Tays, kes on varem olnud Jeemeni valitsuse nimekirjas tagaotsitavatest arvatavatest Al-Qaeda liikmetest.

Kriitikute sõnul on droonirünnakud nõudnud arvukalt süütute inimeste elusid ja nad nõuavad ka rünnakuid ümbritseva salatsemise lõpetamist. Jeemenis toimunud droonirünnakute ohvrite arvud varieeruvad allikast sõltuvalt ning kindlat numbrit pole olnud võimalik kindlaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles