Obama kasutas algkoolitulistamise aastapäeva relvadest loobumisele ärgitades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Newtowni elanikud on üles riputanud rahulejätmist nõudvad sildid.
Newtowni elanikud on üles riputanud rahulejätmist nõudvad sildid. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama mälestas täna Newtowni osariigis aasta eest toimunud koolitulistamist, kus noormees lasi maha 20 last ja kuus täiskasvanut ning tappis seejärel iseenda.

«Aasta eest raputas rahulikku, vaikset linna uskumatu kirjeldamatu vägivald,» sõnas Obama oma iganädalases raadiopöördumises.

«Kuus koolitöötajat ja 20 Sandy Hooki algkoolilast võeti meie eludest igaveseks,» lisas ta. «Kuid selle kurbuse all tundsime ka vajadust kindlameelsusele – et sellised tragöödiad peavad lõppema ja nende lõpetamiseks peame muutuma meie.»

14. detsembril 2012. aastal läks ohtralt relvastatud 20-aastane Adam Lanza koolihoonesse. Kümne minutiga oli ta maha lasknud 26 inimest, seejärel võttis mees elu iseendalt.

«Me peame rohkem tegema selleks, et ohtlikud inimesed nii kergelt relvi oma kätte ei saaks,» sõnas Obama. Newtowni veresaun tõi kaasa värsked üleskutsed relvaseaduste karmistamisele, kuid tegelikkuses on aasta jooksul seda teinud vaid käputäis USA osariike.

USAs Connecticuti osariigis Newtonis Sandy Hooki piirkonnas olid tänaseks aga tänavatele kerkinud sildid, mis paluvad ajakirjanikel eemale hoida. Surmasaanute lähedased on palunud kurval aastapäeval neid rahule jätte ning kõik suuremad USA uudisteagentuurid ning ajalehed on ka teatanud, et ei tule Newtowni kohale.

Eile avas üks Colorado koolipoiss oma õppehoones tule ja haavas kaht kaasõpilast. Seejärel tappis tulistaja enda. Üks viga saanud õpilastest viibib kriitilises seisundis haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles