Põhja-Korea riigimeedia jätkas Kimi hukatud tädimehe mõnitamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna avaldas Põhja-Korea riigimeedia foto liidrist Kim Jong-Unist uue kaaskonnaga sõjalise projekteerimise instituuti külastamas.
Täna avaldas Põhja-Korea riigimeedia foto liidrist Kim Jong-Unist uue kaaskonnaga sõjalise projekteerimise instituuti külastamas. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea ametlik päevaleht Rodong Sinmun avaldas täna küll oma esikaanel suureformaadilise värvifoto, kus Kim Jong-Un külastab sõjalise projekteerimise instituuti, kuid lehes jätkus ka viha üleskütmine Kimi hukatud tädimehe Jang Song-Thaeki vastu.

Lehes avaldati põhjalik ametlik avaldus, mille pealkiri oli «Ei tunne me kedagi peale kamraad Kim Jong-Uni».

Teine artikkel, mille pealkiri oli «Kõik, kes liidri usaldust petavad, ei vääri kohta maa peal» andis sõna kohalikule ehitustöölisele. «Väga kahetsusväärne, et meil polnud võimalust Jangi koera kombel siia tammiehitusplatsile vedada ja ta tsementi uputada,» sõnas tööline.

USA hoiatas aga Põhja-Koread provokatsiooniaktide tegemise eest. Washington püüdis ka oma Aasia liitlastega läbirääkimisi kiirendada, väljendades muret piirkonna stabiilsuse üle pärast Jang hukkamist.

«Muidugi on see midagi, mille üle me muret tunneme. Me ärgitame põhjakorealasi mitte ette võtma provokatsiooniakte, mitte sel kombel edasi minna, sest see pole piirkondliku stabiilsuse huvides,» teatas eile USA välisministeeriumi pressiesindaja Marie Harf.

Eelnevalt oli Lõuna-Korea kaitseminister Kim Kwan-Jin oli lubanud suurendada sõjalist valvsust võimalike provokatsioonide suhtes. Lisaks mainis kaitseminister, et Jangi hukkamine annab märku Kimi püüdest võim tugevamalt enda kätte koondada.

«Me tõstame valmisolekut Põhja-Korea suhtes, kuna Jangi hukkamine võib viia Lõuna-Korea vastaste provokatsioonideni,» teatas kaitseminister Kim eilsel parlamendis peetud kohtumisel.

Üleeile teatas Põhja-Korea, et riigis on hukatud liidri Kim Jong-Uni tädimees, keda arvati olevat tähtsuselt teine mees Põhja-Koreas. Meest süüdeti võimu ülevõtmise kavatsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles