Kambodžas varastati kuldurn Buddha jäänustega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munk Buddha kuju ees.
Munk Buddha kuju ees. Foto: SCANPIX

Kambodža politsei teatas täna, et otsib taga kuldset urni Buddha juuste, hammaste ja luudega. Urn varastati ühest mägipühamust.

«Endises kuningalinnas Udongis avastati vargus selle nädala teisipäeval,» teatas riikliku politsei pressiesindaja Kirt Chantharith. Ta lisas, et lisaks urnile võttis varas kaasa ka mitmeid väikseid kujusid.

Chantharith ütles, et varastatud jäänused on kambodžalastele väga olulised, kuna enamik neist on pühendunud budistid. «90 protsenti meie inimestest on budistid ja austavad Buddhat.»

«Me ei tea, kus urn praegu on. Me tegeleme selle otsimisega,» sõnas Chantharith ning lisas, et vargusega seoses on vahi alla võetud viis valvurit.

Varastatud jäänused toodi Kambodžasse arvatavasti Sri Lankalt 1950. aastatel, et tähistada 2500. möödumist Buddha sünnist.

2002. aastal lasi kuningas Norodom Sihanouk jäänused pealinnast Phnom Penhist ümber paigutada 45 kilomeetri kaugusel asuvasse Udongi. Tseremooniale tuli tollal tuhandeid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles