Stockholmi lähistel ründas agressiivne kamp rassismivastast meeleavaldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kähmlus neonatsivastasel demonstratsioonil
Kähmlus neonatsivastasel demonstratsioonil Foto: SCANPIX

Stockholmi lähistel sai täna rahumeelsel neonatsivastasel demonstratsioonil kolm inimest viga, kui kohale saabus rühm sõjakalt meelestatud inimesi.

«Seaduslikku meeleavaldust ründas umbes 40 inimest, kes läksid isegi politseinikele kallale,» ütles uudisteagentuurile AFP Stockholmi politsei pressiesindaja Kjell Lindgren.

Kaks inimest said viga ja viidi haiglasse, lisaks toimetati sinna ka üks politseinik.

Kohaliku telekanali näidatud kaadrites oli näha, kuidas perekonnad põgenesid lapsevankritega sündmuspaigalt, kus ilutulestikuraketid plahvatasid rahva keskel ning inimesed karjusid. Hiljem hakkas rahvahulk neonatsivastaseid loosungeid karjudes ründajate poole liikuma ning sundisid neid taganema.

Meeleavaldus toimus Stockholmi lõunapoolses eeslinnas Kärrtorpis ning oli mõeldud protestiks piirkonnas leviva rassismi vastu.

«Pidasin parasjagu kõnet, kui üks neonats tuli ning hakkas perekondi pudelite ja rakettidega loopima,» sõnas Enzo Nahuel ühendusest Üliõpilased Rassismi Vastu.

Politsei vahistas 28 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles