Azarov: kokkulepe Moskvaga päästis Ukraina pankrotist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovõtš (vasakul) koos Vene liidri Vladimir Putiniga eile Moskvas.
Ukraina president Viktor Janukovõtš (vasakul) koos Vene liidri Vladimir Putiniga eile Moskvas. Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Mõkola Azarov ütles Moskvas sõlmitud kokkuleppeid kommenteerides, et ilma nendeta oleks riiki oodanud ees pankrot ja sotsiaalne kokkuvarisemine.

Ukraina president Viktor Janukovõtš ja Vene riigipea Vladimir Putin leppisid eile Moskvas kokku gaasihinna alandamises. Lisaks lubas Venemaa osta 15 miljardi dollari eest Ukraina riigivõlakirju.

«Mis Ukrainat ees ootas? Vastus on selge: pankrot ja sotsiaalne kollaps. Just selline uusaastakingitus oleks Ukraina rahvast ees oodanud,» rääkis peaminister valitsuse tänase istungil.

Putin rääkis eile pärast Janukovõtšiga toimunud kohtumist, et Vene gaasifirma Gazprom ja Ukraina Naftagaz sõlmisid kokkuleppe, mille järgi väheneb tuhande kuupmeetri gaasi hind 268,5 dollarini. Ukraina maksis selle aasta esimeses kolmes kvartalis keskmine 404 dollarit tuhande kuupmeetri gaasi eest.

Azarovi sõnul hakkab uus hind kehtima 1. jaanuarist ja see on jõus kuni nn Tõmošenko leppe lõpuni ehk kuni 2019. aastani. Niisugune hind avab uued võimalused tööstuse, energeetika ja elamu- ning kommunaalmajanduse arenguks, lisas valitsusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles