Kim Jong-uni vennapoeg elab Prantsusmaal politsei valve all

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Han-soli isa Kim Jong-Nam.
Kim Han-soli isa Kim Jong-Nam. Foto: SCANPIX


Kim Jong-uni vennapoeg viibib meedia andmetel endiselt Prantsusmaal ning Põhja-Korea režiimi puhastusaktsioonide tõttu kaitseb teda ülikooli territooriumil kohalik politsei.

Kim Jong-uni vennapoega Kim Han-soli ja teda saatnud politseieskorti nägid käesoleva nädala alguses Prantsusmaal Le Havre ülikoolilinnakus Lõuna-Korea ajakirjanikud, kirjutas The Daily Telegraph.


Kuna Kim Han-soli postkastilt kadus tema nimi ning teda polnud mõnda aega nähtud, kardeti, et teda on tabanud onu raev, sest Kim Han-sol nimetas Kim Jong-uni eelmisel aastal Soome televisioonis diktaatoriks.

Kim Han-sol oli 2012. aasta oktoobris rootsikeelse kanali Yle Fem jutusaates Elisabeth Rehni külaline.

«Ma ei tea, miks temast diktaator sai,» ütles Kim Han-sol saates onu Kim Jong-uni kohta.

18-aastane Kim Han-sol õpib mainekas Sciences-Po ülikoolis. Noormees on Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni vanima poolvenna Kim Jong-nami poeg. Tema isa peeti varem tõenäoliseks uueks riigijuhiks, ent perekond kaotas soosingu 2001. aastal, mil perekond üritas võltsitud dokumentide abil Jaapani Disneylandi külastada.

Kim Han-sol asus Prantsusmaale õppima selle aasta augustis. Pärast seda on ta mitu korda jäänud Lõuna-Korea ajakirjanike kaamerasilma ette.

Pärast seda, kui Kim Jong-il oli välistanud oma vanima poja võimaliku mantlipärijana, kolis perekond Macausse. Pärast poolvenna võimule saamist kolisid nad sealt ära, elades Hiinas ja Singapuris.

Põhja-Korea riiklik ajaleht Rodong Sinmun tõdes hiljuti, et «inimene, kes suudab kõhklematult tõsta relva oma liha ja vere vastu, on tõeline põhimõttekindel mees». See väide suurendas muret Kim Jong-nami ja tema poja turvalisuse pärast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles