Šoigu: paigutame Iskandere oma territooriumil, kuhu soovime

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin koos kaitseminister Sergei Šoiguga.
Venemaa president Vladimir Putin koos kaitseminister Sergei Šoiguga. Foto: SCANPIX

Venemaal on vabadus paigutada Iskander-M lühimaa raketikomplekse,kuhu iganes see soovib, ütles kaitseminister Sergei Šoigu täna vastuseks Lääne kriitikale.

«Hiljuti oli kuulda üsna palju tühja juttu sellest, kuidas me paigutasime Iskandere kuhugi valesse kohta. Vene Föderatsiooni territooriumil paigutame me neid kuhu soovime,» rääkis Šoigu.

«Me ei istu lihtsalt käed rüpes ajal, mil NATO töötab Euroopa raketitõrjeprojekti kallal. Meie teadlased töötavad tõhusalt, uskuge mind. Vene relvajõudude kasutuses olevad relvad on võimsad, liikuvad ja tõhusad. Meil on vahendeid, millega vastata,» sõnas kaitseminister Moskva lennundustehnoloogia instituudis.

Šoigu sõnul teeb Vene relvajõudude Arktikasse paigutamine mõnedele riikidele muret. «Ma usun, et lõpetame järgmisel aastal relvajõudude paigutamise Franz Josefi maale ja Novaja Zemljale, käib Wrangeli saare uurimine.»

Ta kutsus ühtlasi ignoreerima kuuldusi, justkui oleks Venemaal nõrgad relvajõud. «Uskuge mind, see ei vasta tõele.»

Saksa ajalehes Bild ilmus nädalavahetusel artikkel, mille kohaselt Venemaa on viimase 12 kuu jooksul paigutanud Kaliningradi oblastisse ja oma läänepiirile Eesti, Läti ja Leeduga kahekohalise arvu mobiilseid Iskander-tüüpi raketikomplekse.

Vene kaitseministeerium kinnitas üleeile, et Iskander-M rakette Venemaa lääneossa küll paigutati, kuid ei täpsustanud nende asukohta. Samas kinnitab Moskva, et seesuguse tegevusega ei riku Venemaa ühtegi rahvusvahelist kokkulepet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles