Mandela mälestusteenistusel viibelnud tõlk viidi närvihaiglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viipetõlk Thamsanqa Jantjie (paremal) USA presidendi Barack Obama kõrval Nelson Mandela mälestusteenistusel.
Viipetõlk Thamsanqa Jantjie (paremal) USA presidendi Barack Obama kõrval Nelson Mandela mälestusteenistusel. Foto: SCANPIX

LAVi kunagise presidendi Nelson Mandela mälestusüritusel kurtide jaoks arusaamatuid liigutusi teinud viipekeeletõlk Thamsanqa Jantjie viidi psühhiaatriahaiglasse ravile, kirjutab täna kohalik meedia.

«Viimased päevad on olnud väga rasked. Oleme teda toetanud, kuna ta võib vaimselt kokku variseda,» rääkis tõlgi naine Lõuna-Aafrika ajalehele Star.

Lõuna-Aafrika Vabariigi kurtide ühenduse kinnitusel polnud teiste seas ka USA presidendi Barack Obama kõnet vahendanud Jantjie žestid mõistetavad. Mees ise väitis, et oletatavalt suure närvipinge tõttu tabas teda skisofreeniahoog.

Stari andmetel pidi tõlk minema tervisekontrolli Mandela mälestusteenistuse päeval ehk 10. detsembril. Ta tühistas aga viisiidiaja.

Hiljem on LAVi meedia väitnud, et Thamsanqa Jantjied on kahtlustatud näiteks mõrvas, vägistamises, inimröövis ja vargustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles