Vene sõjavägi: eesmärk polnud piraate tappa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene väed on naftatankeri Moscow University pardal kinni pidanud seda kaaperdada üritanud piraadid.
Vene väed on naftatankeri Moscow University pardal kinni pidanud seda kaaperdada üritanud piraadid. Foto: SCANPIX

Vene sõjavägi ei kavatsenud tappa Somaalia piraate, kes selle kuu alguses pärast nurjunud kaaperdamist Adeni lahel paadiga merele triivima jäeti ja ilmselt hukkusid, teatas täna kõrge mereväekomandör.


Kapten Ildar Ahmerov kinnitas varasemaid teateid, et Vene naftatankerit Moscow University kaaperdada üritanud kümme piraati ja nende üks surnud kamraad lasti merel ilma navigatsiooniseadmeta vabaks.

«Meie ülesanne ei olnud piraate tankeri vabastamise käigus hävitada. Oli üks peamine eesmärk: vabastada laeva meeskond,» vahendas AFP Ahmerovi sõnu Interfaxile. «Meie sõjaväemeedikud andsid kõigile haavatud bandiitidele vajalikku arstiabi. Laadisime surnud bandiidi laiba koos teiste piraatidega ühele nende paadile ja saatsime selle lähima ranniku, Somaalia suunas.»

Ahmerov lisas, et mereröövlitele anti kaasa «vett, toitu ja kõik nende teised asjad, välja arvatud konfiskeeritud relvad, laevatrepid ja navigatsioonivahendid. Vabastatud piraatide hilisem saatus ei ole meile teada.»

Venemaa Vaikse ookeani sõjalaevastiku komandör Ahmerov rääkis juhtunust hävitaja Marssal Šapošnikov pardal, mis juhtis tankeri vabastamisoperatsiooni 6. mail.

Haarangut, mille käigus vabastati elusana 23 venelast, peeti algul suureks õnnestumiseks, kuid hilisemad teated sellest, et piraadid lasti nende segase juriidilise staatuse tõttu vabaks, on Moskvale piinlikkust valmistanud.

Eelmisel nädalal teatas anonüümne Vene kaitseministeeriumi kõrge allikas, et piraadid ei jõudnud kunagi rannikule ning on ilmselt surnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles