Putin lubas anda Hodorkovskile armu

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud.
Ajakirjanikud. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin lubas anda armu JUKOSe eksjuhile Mihhail Hodorkovskile.

Riigipea kinnitusel allkirjastab ta vastava määruse lähiajal.

«Mis puudutab Hodorkovskit, siis sellest ma juba olen rääkinud. Mihhail Borissovitš pidi vastavalt seadusele kirjutama armuandmistaotluse, kuid ta polnud seda teinud. Päris hiljuti kirjutas ta taolise dokumendi ja pöördus minu poole palvega anda armu. Ta on kinnipidamisasutustes viibinud üle kümne aasta, see on tõsine karistus. Ta viitab inimlikele asjaoludele, sest tema ema on haige. Mina leian, et võib võtta vastu otsuse ja allkirjastada lähiajal määruse armuandmise kohta.»

Hodorkovski võeti vahi alla 2003. aastal. Mais 2005 karistati teda tasumate maksude ja pettuste eest üheksa aasta pikkuse vangistusega. Hiljem kärpis Moskva linnakohus seda kaheksa aastani.

Teises kohtuasjas detsembris 2010. aastal karistati Hodorkovskit 14-aastase vangistusega nafta varastamise ja selle müügist saadud sissetuleku legaliseerimise eest. Pool aastat hiljem vähendas Moskva linnakohus karistust 13 aastani. Karistuse kandmise alguseks loetakse 2003. aastat, mil ta nö esimese kohtuasja tõttu vahistati. Viimaste korrigeerimiste tulemusel peaks Hodorkovski vabanema augustis 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles