Video: Putin rääkis Pussy Rioti liikmete käitumisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene president Vladimir Putin väljendas kahetsust selle üle, et punkansambli Pussy Riot liikmed jõudsid sellise punktini, kus hakkasid käituma hämmastavalt, tallates põrmu naiste väärikuse.

Riigipea tunnistas, et tal pole kahju ansambli kahele liikmetel määratud reaalse karistuse pärast. Lunastaja Kristuse katedraalis toimunud punkpalvus läks üle piiri, kuid karistuse pani nende jaoks paika kohus.

President rõhutas, et amnestia pole seotud üksnes punkansambli liikmetega, vaid selle taga on kriminaalpoliitika inimlikumaks muutmine ja põhiseaduse 20. sünnipäev.

Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina kannavad katedraalis läbi viidud punkpalvuse eest kahe aasta pikkust vanglakaristust. Ansambli kolmas liige Jekaterina Samutševitš muudeti tingimisi karistuseks mullu oktoobris ja ta pääses siis vabadusse.

Kohus leidis, et Pussy Rioti liikmed on süüdi huligaansuses ja selle motiiviks on usuviha. Ansambli liikmed ise väitsid, et tahtsid oma esinemisega tõmmata tähelepanu riigi ja kiriku kokkukasvamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles