Sofia: bulgaarlased ei ole kerjused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria välisminister Kristian Vigenin
Bulgaaria välisminister Kristian Vigenin Foto: SCANPIX

Sofia taunis neljapäeval Suurbritannia samme Euroopa Liidu sisemigrantide sotsiaalabi piiramiseks ning süüdistas Briti võime alusetust hüsteerias, sest bulgaarlased ei ole kerjused.

«Bulgaarlased ei ole Suurbritannias kerjused,» ütles teisipäeval Londoni-visiidi edasi lükanud välisminister Kristian Vigenin.

«Nad ei kurna sotsiaalabisüsteemi, vaid toetavad seda maksetega, mida nad tasuvad palju rohkem kui saavad,» ütles minister telekanalile bTV.

«Enamik on kõrgharidusega professionaalid hästitasustatud kohtadel. Ülejäänud täidavad turunišše, tehes madalapalgalist rasket füüsilist tööd, mida britid ise ei saa või ei taha teha.»

Briti peaminister David Cameron teatas kolmapäeval, et kavatseb kiirendatud korras vastu võtta seaduse, millega piiratakse ELi liikmesriikidest saabuvate sisserändajate õigust saada töötu abiraha alates riiki jõudmise hetkest.

Meetmega püüab Briti valitsus valmistuda Bulgaaria ja Rumeenia kodanikele kehtivate sisserändepiirangute kadumiseks 1. jaanuaril.

Edaspidi saavad kõikidest ELi liikmesriikidest saabunud immigrandid nii töötu abiraha kui ka muid toetusi taotleda alles kolme kuu möödumisel.

Vigenin ennustas neljapäeval, et Briti võimude hirmust hoolimata ei hakka bulgaarlased jaanuaris Suurbritanniale tormi jooksma. «Küll nad jaanuaris näevad, et Suurbritannias ei juhtu midagi

uut... Me näitame, et tulva ei tule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles