Fidel Castro kiidab vend Rauli kätlust Obamaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama ja Raul Castro käepigistus Nelson Mandela mälestusteenistusel.
Barack Obama ja Raul Castro käepigistus Nelson Mandela mälestusteenistusel. Foto: SCANPIX

Kuuba liider Fidel Castro kiitis neljapäeval oma venna Rauli kohtumist ja kätlemist USA presidendi Barack Obamaga Lõuna-Aafrika Vabariigis Nelson Mandela mälestustseremoonial.

«Õnnitlen seltsimees Rauli hiilgava esinemise puhul ja eriti kindluse ja väärikuse puhul, kui ta tervitas sõbraliku, kuid kindla liigutusega Ameerika Ühendriikide valitsusjuhti ja ütles talle inglise keeles: «Härra president, mina olen Castro»,» ütles vend Fidel.

Obama pidas Kuuba presidendi kinni 10. detsembril Soweto jalgpallistaadionil tribüünile minnes, ja surus talle käe pihku. Kumbki ei paistnud pikemalt rääkivat.

Fidel Castro artiklist ajalehes Granma ilmneb, et venna käitumine vaenuliku riigi presidendiga oli talle meeltmööda.

Mandela mälestustseremoonia Soweto jalgpallistaadionil on teine kord pärast USA ja Kuuba diplomaatiliste sidemete katkemist 1961. aastal, kui kahe riigi juhid teineteist tervitavad. Avalik kätlemine on esmakordne.

Esimene kord oli 2000. aastal aastatuhande tippkohtumisel New Yorgis, seal olid asjaosalisteks Kuuba toonane liider Fidel Castro ja USA president Bill Clinton. Pilti kohtumisest ei ole.

Raul vahetas Fideli presidendikohal välja 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles