Grybauskaitė: Hodorkovski vabastamine ei muuda mu suhtumist Venemaasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaite eile Brüsselis.
Leedu president Dalia Grybauskaite eile Brüsselis. Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini otsus anda armu Kremli kriitikust ärimehele Mihhail Hodorkovskile ei muuda Leedu presidendi Dalia Grybauskaitė kriitilist suhtumist Venemaasse.

«Ei muuda,» ütles Grybauskaitė täna Brüsselis vastavasisulisele küsimusele vastates.

Tema sõnul on Putini otsus tingitud välisriikide liidrite otsusest mitte külastada veebruaris Venemaal peetavaid Sotši taliolümpiamänge. «Ma usun, et see otsus langetati seoses selgete signaalidega sellest, et Sotši taliolümpiamängude boikott on alanud. Kõrgeima taseme ametiisikud keelduvad Sotšisse minemast ning suurriigid vähendavad oma esindatuse taset,» rääkis Leedu riigipea.

Otsusest mitte külastada Sotši olümpiamängude on Grybauskaitė kõrval teatanud Prantsuse president François Hollande, USA riigipea Barack Obama ning Saksa president Joachim Gauck.

Grybauskaitė sõnul on tema otsus Sotšisse mitte minna tingitud inimõigusrikkumistest Venemaal ning sellest, kuidas Moskva oma naaberriike kohtleb.

Läti president Andris Bērziņš lubas sel nädalal, et sõidab kindlasti olümpiamängudele, ja süüdistas boikoteerijaid külma sõja mentaliteedis.

Eesti president Toomas Hendrik Ilves teatas möödunud nädalal, et ei saa tiheda ajagraafiku tõttu Sotsi mängudele sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles