Hodorkovski süüd omaks ei võtnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski (vasakul) kätles Saksa endise välisministri Hans-Dietrich Genscheriga täna Berliinis Schönefeldi lennuväljal.
Mihhail Hodorkovski (vasakul) kätles Saksa endise välisministri Hans-Dietrich Genscheriga täna Berliinis Schönefeldi lennuväljal. Foto: SCANPIX

Vene naftagigandi JUKOS eksjuht Mihhail Hodorkovski palus president Vlaidmir Putinilt armu, kuid süü ülestunnistamise teemat ei puudutanud.

«Ma pöördusin 12. novembril Venemaa presidendi poole palvega anda mulle armu seoses perekondlike põhjustega ja olen rõõmus saadud positiivse otsuse üle. Minu süü küsimust ei puudutatud,» seisab Hodorkovski avalduses, mis riputati üles tema pressisekretäri Facebooki kontol.

«Ma tahan tänada kõiki, kes jälgisid kõik need aastad JUKOSe ümber toimuvat. Tahan tänada selle toetuse eest, mida te osutasite mulle, minu perele ja kõigile neile, keda oli ebaõiglaselt süüdi mõistetud ja kes on siiani tagakiusatud. Ma ootan väga neid hetki, mil saan kaisutada oma lähedasi ja suruda isiklikult kätt oma sõpradel ning kolleegidel,» seisa avalduses.

Hodorkovski pääses pärast enam kui kümmet vanglas veedetud aastat täna vabadusse. Ta lendas Saksamaale, kus peaks varsti kohtuma oma vanematega.

Mihhaili isa Boriss Hodorkovski rääkis uudisteagentuurile AP, et kavatseb koos abikaasa Marinaga lennata Saksamaale homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles