Merkel: Saksamaa tegi kulisside taga tööd Hodorkovski vabastamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa endine välisminister Hans-Dietrich Genscher lahkub ühest Berliini hotellist, kus ta paigutas elama Venemaalt eralennukiga kohale saabunud Mihhail Hodorkovski.
Saksa endine välisminister Hans-Dietrich Genscher lahkub ühest Berliini hotellist, kus ta paigutas elama Venemaalt eralennukiga kohale saabunud Mihhail Hodorkovski. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel ülistas täna endise välisministri Hans-Dietrich Genscheri kulissidetagust rolli Vene miljardäri Mihhail Hodorkovski vabanemisel.

«Saksa valitsus tunnustab endist välisministrit Genscherit, kes tegi juhtumi kallal kulisside taga intensiivset tööd,» ütles Merkeli pressiesindaja Steffen Seibert avalduses.

«Ta töötas eduka lahenduse kallal suure pühendumusega ning tegi seda kantsleri ning välisministeeriumi toetusel,» lisas Seibert.

Hodorkovski vabanes reedel vanglast ja sõitis Saksamaale, et külastada haiglaravil viibivat ema. Ta tänas avalduses Genscherit isikliku osaluse eest oma saatuse kujundamises.

Vene president Vladimir Putin teatas neljapäeval iga-aastasel pressikonverentsil ootamatult, et rahuldab üle 10 aasta vangis viibinud Hodorkovski armuandmispalve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles