Banguis on värskes vägivallapuhangus surma saanud 29 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KAVi pealinn Bangui 20. detsembril.
KAVi pealinn Bangui 20. detsembril. Foto: SCANPIX

Kesk-Aafrika Vabariigi (KAV) pealinnas Banguis on värskes vägivallapuhangus surma saanud vähemalt 29 inimest, teatas Punane Rist reedel.

Abiorganisatsiooni Piirideta Arstid andmeil on pealinnas pärast neljapäeval puhkenud värskeid kokkupõrkeid kogukonnahaiglasse toimetatud ligi 40 kannatanut, neist enamik kuulihaavadega.

KAV langes kaosesse märtsis, kui valdavalt moslemiusku Séléka mässulised sundisid president François Bozizé'i riigist lahkuma. Üleminekuvalitsus on kontrolli riigi üle kaotanud.

Kesk-Aafrika Vabariigi moslemitest eksmässulised tapsid kaks nädalat tagasi pealinnas Banguis ligi 1000 inimest, makstes kätte kristlastest maakaitseväelaste väidetavate rünnakute eest, teatas inimõigusorganisatsioon Amnesty International neljapäeval avaldatud raportis.

ÜRO andmetel on ainuüksi Banguis 210 000 inimest kodu maha jätnud.

Prantsuse väed alustasid detsembri alguses ÜRO heakskiidul riigis kogukondadevahelise vägivalla peatamiseks sõjalist operatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles