Hodorkovski kohtus Berliinis pojaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hodorkovski peatuspaika Berliinis, hotel Adloni, piiravad ajakirjanikud.
Hodorkovski peatuspaika Berliinis, hotel Adloni, piiravad ajakirjanikud. Foto: SCANPIX

Vanglast vabanenud Kremli kriitik Mihhail Hodorkovski kohtus täna Berliinis oma vanema pojaga, teatas mehe kõneisik.
 

«Mihhail Borissovitši vanem poeg Pavel on juba oma isaga kohtunud,» ütles Hodorkovski esindaja Olga Pispanen raadiojaamale Ehho Moskvõ. «Nad viibivad nüüd koos Berliinis.»

Hodorkovski advokaat Vadim Kljuvgant ütles uudisteagentuurile Interfax, et täna peaks endine naftamagnaat kohtuma ka oma vanematega.

Advokaat lisas, et ärimees kavatseb anda oma edasiste plaanide osas pressikonverentsi.
«Oodake veidi, ta räägib teile kõigest varsti ise,» sõnas Kljuvgant.

Saksamaa Moskva-eksperdi Alexander Rahri sõnul plaanib Hodorkovski pressikonverentsi pühapäevaks, 22. detsembriks, vahendas raadiojaam Ameerika Hääl.

Vene president Vladimir Putin teatas neljapäeval ootamatult, et rahuldab Venemaa kunagise rikkaima inimese armuandmispalve. Ta allkirjastas selle eile ning Hodorkovski vabanes mõni tund hiljem Karjalas asuvast kolooniast.

Seejärel sai mees kätte reisidokumendid ning lahkus Venemaalt eralennukiga Berliini.

Tänaseks tegevuse lõpetanud naftafirma Jukos juht mõisteti 2005. aasta mais ja 2010. aasta detsembris süüdi maksupettuses, nafta riisumises ja rahapesus. Kahe otsusega kokku said Hodorkovski ja tema äripartner Platon Lebedev 14-aastase vanglakaristuse, mida hiljem on lühendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles