Lõuna-Sudaani õhuintsidendis sai haavata neli USA sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid Lõuna-Sudaanis.
USA sõdurid Lõuna-Sudaanis. Foto: SCANPIX

Lõuna-Sudaanis sai haavata neli USA sõdurit, kelle kopterlennuk laupäeval ameeriklaste evakueerimise missiooni ajal tule alla sattus, on öeldud Pentagoni avalduses.

Kolm hübriidõhusõidukit Osprey, mis võivad õhku tõusta vertikaalselt nagu helikopterid, ent meenutavad välimuselt tavalist lennukit ja on mõeldud pikemateks lendudeks, olid teel mässuliste valduses olevasse Bori linna, kuid olid sunnitud Ugandasse pöörduma.

USA ja Uganda ametiisikud ütlesid algul, et pihta sai vaid üks Ospreydest, aga hiljem täpsustas Ühendriikide kaitseministeerium, et tabamusi said kõik kolm kopterlennukit.

«Kahjustatud lennumasinad suunati Ugandasse Entebbe linna, kus vigastatud sõdurid toimetati USA õhujõudude (transpordilennuki) C-17 pardale, mis lennutas nad ravile Kenya pealinna Nairobisse,» on öeldud Pentagoni avalduses.

«Kõik neli sõdurit on stabiilses sesiundis,» lisas USA kaitseametkond.

USA viis kolmapäeval Lõuna-Sudaani 45 sõdurit, et kaitsta seal töötavaid ameeriklasi ja Ühendriikide vara seoses riigis eskaleerunud relvakonfliktiga.

Kirjas kongressile ütles USA presidendt Barack Obama, et väed jäävad Lõuna-Sudaani seni, kuni julgeolekuolukord muutub selliseks, et neid enam ei vajata.

Kuus päeva kestnud lahingutes dinka hõimu kuuluva presidendi Salva Kiiri ja nueri hõimu kuuluva endise asepresidendi Riek Machari pooldajate vahel on ainuüksi pealinnas Jubas hukkunud vähemalt 500 inimest.

Neljapäeval kaotas rünnakus ÜRO Jonglei osariigis Akobos asuvale baasile elu vähemalt 11 tsiviilisikut ja kaks India rahuvalvajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles