Mosambiigi piloot kukutas reisilennuki sihilikult alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mosambiigi lennuki vrakk leiti Namiibia rahvuspargist ANgola piiri lähedalt.
Mosambiigi lennuki vrakk leiti Namiibia rahvuspargist ANgola piiri lähedalt. Foto: SCANPIX

Novembri lõpus Namiibias alla kukkunud Mosambiigi reisilennuki kapten põhjustas 33 inimese elu nõudnud õnnetuse sihilikult, ilmnes eile avaldatud esialgsetest uurimistulemustest.

Lennusalvestid näitasid, et kapten Herminio dos Santos Fernandes manipuleeris Embraer 190 autopiloodiga viisil, mis annab tunnistust selgest kavatsusest lennuk alla kukutada, ütles Mosambiigi tsiviillennundusinstituudi (IACM) juht Joao Abreu.

«Kogu selle tegevuse põhjus on ebaselge ja uurimine jätkub,» lisas ta.

Lennufirma Linhas Aéreas de Moçambique (LAM) lennuk kukkus 29. novembril ja selle söestunud vrakk leiti päev hiljem Angola piiri lähedal paiknevast rahvuspargist. Ükski pardalolnutest ellu ei jäänud.

Kahekümne seitsme reisija seas oli kümme Mosambiigi, üheksa Angola ja viis Portugali kodanikku ning üks Prantsuse, üks Brasiilia ja üks Hiina kodanik, teatas LAM.

Lisaks reisijatele viibis lennukis kuus meeskonnaliiget. Hukkunute seas oli ka üks alla kaheaastane laps. Lennuk oli teel Mozambiigi pealinnast Maputost Angola pealinna Luandasse.

Abreu ütles pressikonverentsil, et lennuki kapten Dos Santos Fernandes lukustas end kokpitti, eiras hoiatussignaale ega lubanud oma kaaspilooti tagasi.

Esialgse aruande kohaselt muudeti lennukõrgust manuaalselt kolm korda 38 000 jalalt kuni 592 jalale (11 582 meetrilt 180 meetrile) maapinnast ning manuaalselt muudeti ka lennuki kiirust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles