Samutsevitš: Maša ei tahtnud kolooniast välja tulla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liige Jekaterina Samutsevitš.
Pussy Rioti liige Jekaterina Samutsevitš. Foto: SCANPIX

Pussy Rioti liikme Jekaterina Samutsevitši sõnul ei tahtnud Maria Aljohhina kolooniast välja minna, kuid keeldumiseks polnud mingit varianti.

«Olen väga rõõmus, et ta on lõpuks vabaduses. Me ootasime tema vabadusse pääsemist juba eelmisel nädalal, kuid millegipärast otsustasid nad teha seda täna varahommikul saladuskatte all,» rääkis ta telekanalile Dožd. «Ma ei tea, miks nii tehti, äkki kardeti mingit tunglemist, meediat, võib-olla on see sellega seotud.»

Naise kinnitusel pole Aljohhinaga ise veel ühendust saanud, kuid ootab teda Moskvasse, et siis isiklikult kohtuda.

«Kui ta tahab tegeleda inimõiguste kaitsmisega, siis on see väga hea, teda võib üksnes õnnitleda, et ta on vanglast väljudes nii võitluslikult meelestatud. Kõige tähtsam on see, et temaga oleks kõik korras, et ta oleks terve.»

Maša ei tahtnud välja tulla, kuna kartis, et kaotab sideme nende inimestega, kellega ta seal koos viibis, kes teda toetasid. Amnestiast keeldumiseks või selle vältimiseks polnud mingit võimalust.

Samutsevitš osales samuti kurikuulsal punkpalvusel, kuid teda karistati tingimisi vangistusega.

Pussy Rioti liige Maria Aljohhina pääses vabaks täna, Nadežda Tolokonnikova vabadusse pääsemist oodatakse lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles