Taifuuni üle elanud filipiinlased valmistuvad jõuludeks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud kuul Filipiine räsinud taifuun Haiyan ei takista saareriigi elanikel evakuatsioonikeskustes jõule tähistamast.

Haiyan hävitas linnu ning nendega koos ka varakult üles pandud jõulukaunistused, vahendas The Guardian.

«Taifuun hävitas minu puu ja kaunistused. Aga nüüd jõulude ajal on tähtis see, et olen oma perega,» ütles Filipiinidel elav sotsioloog Maria Rose.

Kogu hävingu keskel on näha inimeste püüdlusi tähistada jõule. Mõned ellujäänud on leidnud kaunistusi rusude vahelt ning riputavad neid oma jõulupuudele.

Paljud elanikud, kes lahkusid Taclobani linnast pärast taifuuni, üritavad nüüd pühade ajaks naasta. «Inimesed tulevad tagasi. Minu juures elab üks perekond, kes tuli tagasi ning mõned nende naabruskonna elanikud naasid ka,» ütles kohalik ärimees Neil Benedict Montejo.

Üheksa päeva enne jõule hakati korraldama koidikutel jumalateenistusi, mis on tähtis traditsioon Filipiinidel. Sel aastal on osalejaid eriti palju, sest Taclobani elanikud, kellest 98 protsenti on katoliiklased, pöörduvad lohutuse saamiseks oma usu poole.

Valitsusasutused on samuti püüdnud inimestes jõulutunnet tekitada. Linna on riputatud laternaid ning samuti pandi püsti 17 meetri kõrgune jõulupuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles