Ajaleht: Ukraina keelas Saakašvilil riiki sisenemise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia endine president Mihheil Saakašvili.
Gruusia endine president Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Ukraina päevalehe Kommersant andmetel keelasid võimud Gruusia endisel presidendil Mihhail Saakašvilil ja veel 35 välismaalasel riiki sisenemise.

Väljaande teatel on sissesõidukeelu põhjuseks nende isikute koostöö Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši ja valitsuse tagasiastumist nõudva opositsiooniga, mida võimud süüdistavad riigisisese olukorra destabiliseerimises, vahendas uudisteagentuur AFP.

Lisaks Kiievis õppinud ja ukraina keelt valdavale Saakašvilile kuulutasid välisministeerium ja julgeolekuteenistus persona non grataks veel 29 Gruusia, viis USA ja ühe Serbia kodaniku. Enamus grusiinidest on ärimehed, ameeriklased aga seotud vabaühendustega või akadeemikud.  

Meedia andmetel nõudis keelu kehtestamist valitseva Regioonide Partei rahvasaadik Oleg Tsarjov, kelle palve võimud Kommersanti andmetel ka rahuldasid. «Nende tegevus kujutab ohtu riiklikule julgeolekule,» põhjendas Tsarjov, kelle sõnul esindavad musta nimekirja sattunud isikud teiste riikide poliitilisi huve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles