Snowden: minu missioon on juba täidetud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden
Edward Snowden Foto: SCANPIX

USA riikliku luureagentuuri endine analüütik Edward Snowden kinnitas eile ajalehes The Washington Post ilmunud usutluses, et tema missioon on NSA saladuste avalikkuse ette toomisega juba täidetud.

Snowden kinnitas eile hilisõhtul WP võrgulehel avaldatud usutluses, et on rahul, kuna ajakirjanikud on saanud võimaluse rääkida valitsuse jälgimistegevusest, mis on alates 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakutest plahvatuslikult kasvanud.

«Isikliku rahulduse mõttes on missioon minu jaoks täidetud,» ütles Snowden Moskvas antud intervjuus. «Ma olen juba võitnud.»

«Niipea kui ajakirjanikud said tööle asuda, on kõik, mida ma üritasin teha, leidnud kinnitust,» ütles Snowden. «Pidage meeles, ma ei tahtnud muuta ühiskonda. Tahtsin anda ühiskonnale võimaluse otsustada, kas ta peaks ennast muutma.»

USA president Barack Obama andis reedel mõista, et kaalub teatud muudatuste tegemist NSA telefonisuhtluse jälgimisprogrammidesse. Eelmisel nädalal otsustas USA föderaalkohtunik, et NSA infokogumisprogrammid on tõenäoliselt vastuolus USA põhiseadusega. Presidendi nõuandekogu on soovitanud NSA operatsioonidesse 46 muudatust.

Snowdenit usutles Moskvas kahe päeva jooksul WP ajakirjanik Barton Gellman, kes on saanud endiselt analüütikult hulgaliselt materjali. Intervjuu toimus pool aastat pärast seda, kui Snowdeni esimesed paljastused ilmusid WPss ja Briti Guardianis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles