Paavst Franciscus esines oma esimese jõululäkitusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus tähistas täna oma esimesi jõule katoliku kiriku peana, esinedes traditsioonilise «Urbi et orbi» («Linnale ja maailmale») jõululäkitusega.

Kirikupea astus Peetri kiriku rõdu rahva ette kell 12.00 (kell 13.00 Eesti aja järgi) ning keskendus oma kõnes humanitaarprobleemidele maailma eri paigus.

Franciscus ärgitas Süüria konflikti osapooli võimaldama humanitaarabiorganisatsioonidele ligipääsu ning kutsus Lõuna-Sudaani üles leidma «ühiskondlikku harmooniat».

Samuti pöördus ta taeva poole palvega päästa «lapsepõlvest ilma jäetud lapssõdurid» ning tuua rahu sõjast räsitud Kesk-Aafrika Vabariiki, mis paavsti sõnul «sageli tähelepanuta jääb».

Eileõhtusel jõulumissal toonitas 77-aastane paavst kaastunde ja alandlikkuse tähtsust, viidates nii Vatikani toonimuutusele alates tema ametisseastumisest.

«Kui meie süda on suletud, kui meid juhib uhkus, pettus ja omakasu, siis võtab meis maad pimedus,» sõnas paavst Peetri kirikus peetud missal.

Vaid mõni tund enne paavsti kolmapäevast pöördumist kärgatas Iraagi pealinnas Bagdadis autopomm, plahvatuses hukkus 14 kirikust jõulumissalt lahkuvat kristlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles