Venemaa kehtestab piirangud Eesti piimale ja kalale alates 9. jaanuarist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp
Vene lipp Foto: SCANPIX

Venemaa veterinaar- ja fütosanitaaramet Rosselhoznadzor teatas, et kehtestab 9. jaanuaril sisseveokeelu viie Eesti piimatööstuse ja kuue kalatööstuse toodangu suhtes.

Rosselhoznadzori juht Sergei Dankvert teatas varem, et sellise otsuseni jõuti Eesti piima- ja kalatööstuste inspekteerimise tulemusel.

Eestit väisanud Vene inspektorite hinnangul puudub siinsetes piimatööstustes täielik kontroll toorpiima üle ning olemasoleva kontrollisüsteemiga pole haaratud kõik Tolliliidu kontrollieeskirjades ette nähtud antibiootikumide grupid.

Peale selle selgus, et Tere tööstusse tuli toorpiim Lätist ilma dokumentideta, mis oleksid sisaldanud ohutust tõendavate laboriuuringute tulemusi. Inspektoritele ei esitatud dokumente, mis kinnitaksid toorpiimale ja valmistoodangule sellel aastal täiemahuliste uuringute läbiviimist.

Eesti kalatööstustele on peamiseks pretensiooniks puudulik markeering. Nii näiteks läks valmistoodang säilitusse nii, et märgitud on ainult püügikuupäev, lõplik markeering tehakse enne tarbijale saatmist. Seega pole võimalik kindlaks teha, millal toode valmis ja kui kaua laos seisis.

«Oleme esialgse raporti inspektsiooni tulemustest saatnud Eesti kolleegidele ja ootame nüüd neilt reaktsiooni,» ütles Dankvert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles