Janukovõtš lubas hoida ära Ukraina olukorra halvenemise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovõtš
Ukraina president Viktor Janukovõtš Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovõtš ütles täna, et valitsuse tähtsaim ülesanne on vapustuste ärahoidmine riigis ning koostöö reformide ja riigi moderniseerimise nimel.

«Meie peamine ülesanne, ma pean silmas võimude ülesannet, on vapustuste vältimine. Aset peab leidma rahvuslik dialoog ning see teeb ainult head, aga šokid puudutavad peamiselt kõige kaitsetumaid elanikkonnakihte. Me peame leidma midagi, mis meid riigina ühendab. Meid ühendavad soov muutusi kiirendada ja olukorda muuta,» vahendas presidendi pressitalitus Janukovõtši sõnu.

Ukraina probleemide hulgas nimetas Janukovõtš kodanike õiguste ja vabaduste rikkumist ning korruptsiooni, mille tõttu nõuavad mõned kodanikud võimudelt kiireid ja isegi radikaalseid muutusi, ehkki teised eelistavad järjepidevamat evolutsioonilist arengut.

«Ma ei saa olla nõus nende opositsioonijõududega, kes püüavad olukorda ära kasutada. Mõned poliitilised juhid spekuleerivad avalikult kaaskodanike soovidega, püüdes kasutada seda energiat äärmuslike sammude õhutamiseks. See on vastuvõetamatu. Me ei luba seda. Me elame põhiseaduse ja Ukraina seaduste alusel,» rõhutas president.

Kiievis on meeleavaldajad Ukraina võimude vastu meelt avaldanud alates 21. novembrist. Protestid vallandas Janukovõtši otsus mitte allkirjastada novembri lõpus Vilniuses peetud idapartnerluse tippkohtumisel Euroopa Liiduga assotsiatsioonilepet.

Vene president Vladimir Putin ja Janukovõtš jõudsid möödunud nädalal kokkuleppele, et Moskva alandab kolmandiku võrra Ukrainale müüdavad gaasi hinda ning ostab 15 miljardi dollari eest Ukraina riigivõlakirju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles