Saudi eriüksuslased vabastasid Jeemenis kaks Saksa tüdrukut

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saada linn Jeemenis
Saada linn Jeemenis Foto: SCANPIX

Saudi Araabia eriüksused vabastasid Põhja-Jeemenis ligi 12 kuud pantvangina viibinud kaks Saksa tüdrukut.


Jeemeni mässulised võtsid seitsmest sakslasest, ühest britist ja ühest Lõuna-Korea kodanikust koosnenud grupi pantvangi eelmise aasta juunis. Seltskond pidas intsidendi ajal piknikut.

Kaks sakslannat ja Lõuna-Korea õpetajanna leiti varsti pärast intsidenti tapetuna, vahendas BBC.

Saksa perekonna ülejäänud liikmete kohta andmeid pole. Pere esindaja Reinhard Pötschke rääkis AFP-le, et tüdrukute väikevend on ilmselt juba ammu surnud. Ema ja isa saatuse kohta pole mingit teavet.

Tüdrukud oli Jeemenis koos vanemate ja väikevennaga. Neid hoiti kinni Põhja-Jeemenis Saada provintsis, mis on ammusest ajast valitsusvägede ja Zaidi mässuliste konfliktide alaks.
Saksa ametivõimud teatasid tänavu jaanuaris, et viieliikmelise pere lapsed on ühe-, kolme- ja viieaastased. AFP väitel on vabastatud tüdrukud praegu 4- ja 6-aastased.

Eile aset leidnud sõjalises operatsioonis mängisid peaosa naaberriigi Saudi Araabia eriüksuslased, keda toetasid mitu helikopterit.

Tüdrukud on nüüdseks toimetatud Saudi Araabiasse. «Nende seisund on hea. Praegu viibivad nad haiglas, et teha kindlaks, kas nad vajavad meditsiinilist abi või mitte,» rääkis Saudi Araabia siseministeeriumi pressiesindaja kindral Mansour al-Turki.

Al-Turki teatas, et tal pole mingisugust informatsiooni ülejäänud nelja pantvangi kohta. Samas märkis ta, Saudi eriüksuslaste ja julgeolekujõudude operatsioon on veel pooleli.

Saksa välisminister Guido Westerwelle rääkis, et tüdrukud peaks naasma kodumaale homme. Me oleme tänulikud Saudi julgeolekujõududele meie kahe kaasmaalase eduka vabastamise eest, kinnitas minister.

Jeemeni välisminister Abu Bakr al-Kurbi rääkis jaanuaris, et valitsuse andmetel hoitakse viit sakslast ja ühte britti pantvangis Saadas. Tema sõnul on valitsus pidanud läbirääkimisi nende vabastamise üle.

Aprilli alguses kinnitas asepeaminister Rashad al-Alimi, et valitsus teeb jätkuvalt jõupingutusi pantvangide vabastamiseks. Kaitseministeeriumi kodulehel rippunud teate järgi rahustas al-Alimi perekondi kinnitades, et kõigi tervis on korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles