Hiina päästealus ei suutnud Antarktikas kinni jäänud laevani jõuda

BNS
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina päästealus ei suutnud Antarktikas jäävangi jäänud Vene reisilaevani jõuda, teatasid laupäeval päästetöid koordineerivad Austraalia merendusametnikud.

«Hiina laev kohtas kahjuks tugevat jääd, millest ei suutnud läbi murda,» ütles Austraalia mereohutusameti (AMSA) eestkõneleja Andrea Hayward-Maher uudisteagentuurile AFP.

Kolm jäämurdjat kiirustas neljapäeval appi Antarktikas jäävangi jäänud Vene laevale, mille pardal on 74-liikmeline teadusekspeditsioon. AMSA andmetel saatis MV Akademik Šokalski hädakutsungi välja kolmapäeval, jäädes jäävangi umbes 100 meremiili Prantsuse baasist Dumont D'Urville'ist idas.

Vene laev asub Austraalia päästepiirkonnas. Seal viibivatele jäälõhkumisvõimega alustele edastati info ning kolm neist reageeris.

Kolm laeva, nende seas Austraalia Antarktika divisjoni alus Aurora Australis, on teel appi. Hiina lipu all sõitev alus pidi jõudma MV Akademik Šokalski juurde esimesena.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles